Individuele therapie

De individuele psychologische begeleiding of therapie van Sentir is gericht op de behandeling van diverse klachten, zoals: verstoorde emotionaliteit, verwerkingsproblematiek, identiteitsvragen, communicatieproblemen etc.

Binnen de trajecten werk ik veelal vanuit de beleving met Emotion Focused Therapy for individuals (EFTi). Onder begeleiding maak je contact met je emoties en gevoelens en leer je deze bewust te ervaren en te reguleren. Je krijgt inzicht in hoe je jezelf beschermt tegen pijn en kwetsbaarheid en hoe dat je in de weg is gaan zitten. Het wordt je duidelijk waar een blokkade is ontstaan of telkens weer ontstaat in jezelf. En oude emotionele kwetsuren worden verwerkt.

Door te leren onderscheiden en te ervaren welke emoties vitaal en passend zijn en hoe en waar deze geuit kunnen worden, vind je blijvend kracht en richting om je verder te ontwikkelen.

Het werken met de beleving (EFTi en Focusing) zal ik waar nodig of passend aanvullen met aspecten uit andere benaderingen/methodieken, zoals: cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte psychotherapie.

De individuele therapie kan vorm krijgen in kortere of langere individuele behandeltrajecten, meestal tussen de 4 en 35 consulten. Als je klachten voornamelijk aan werk gerelateerd zijn kan ik in plaats van therapie ook een coachtraject verzorgen.

De consulten zullen waar mogelijk face-to-face in de praktijk in Nijmegen plaatsvinden. Een alternatief is beeldbellen via een beveiligde beeldbelverbinding. In het begin van het traject zijn de sessies meestal wekelijks, later twee- of driewekelijks. 

  • Kosten individuele therapie: 94,00 euro per consult van 55 minuten. Dit geldt ook voor de intake.
  • De meeste ziektekostenverzekeraars bieden via hun aanvullende pakketten een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.
  • Kosten coaching: 107 euro per consult van 55 minuten.

Voor meer informatie of aanmelding voor een intakegesprek neem contact op.

Psychologiepraktijk - individuele therapie

Cursusagenda

Het cursustraject ‘Focussen voor professionele hulpverleners’ is geschikt voor beroepskrachten die intensieve persoonlijke begeleiding of therapie geven. (academisch / HBO+ niveau)

Gerelateerd

Je lijf, je focuspunt

Je lijf, je focuspunt

Focussen is een methode om op een directe en respectvolle manier contact te maken met gevoelens. Het bevordert zelfinzicht en het constructief omgaan met gevoelens.

Lees meer