Relatietherapie

Relatietherapie bij Sentir is geschikt voor elk stel dat: zich niet gelukkig voelt in de relatie, de relatie meer kwaliteit wil geven, teveel in ruzies verzeild raakt of op een belangrijk vlak binnen de relatie ernstig botst.

De relatietherapie die ik bied is met name gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy for couples (EFTc).

Tijdens de therapie verkennen we welke negatieve (communicatie)patronen en conflicten de relatie ondermijnen en hoe deze op een effectieve manier zijn te doorbreken. Daarbij geven we niet alleen de communicatie aandacht, maar met name ook de gevoelens en emoties die erdoor opgeroepen worden en de pijnplekken die geraakt worden.

Als dieperliggende behoeften en verlangens gevoeld, erkend en geuit worden, ervaren partners steeds meer verbondenheid. Van daaruit komen ze samen tot nieuwe oplossingen voor oude conflicten of de conflicten krijgen minder lading. Beide partners laat ik in de therapie een veilige bedding ervaren om kwetsbaar te kunnen zijn in de mate waarin zij dat willen of verdragen.

Hierna, maar ook ondertussen werken we aan het verder versterken van de band en aan (nieuwe) manieren om de liefde levend te houden. Je krijgt handvatten om zelf het geleerde in de dagelijkse praktijk voort te zetten en uit te breiden.

De relatieconsulten vinden plaats face-to-face in de praktijkkamer of via videobellen met een beveiligde beeldbelverbinding. 

Kosten relatieconsult: 140 euro per stel, 70,00 euro per partner voor 70 minuten.

Voor meer informatie of aanmelding voor een intakegesprek neem contact op.

Psychologiepraktijk - Relatietherapie

Cursusagenda

Het cursustraject ‘Focussen voor professionele hulpverleners’ is geschikt voor beroepskrachten die intensieve persoonlijke begeleiding of therapie geven. (academisch / HBO+ niveau)

Gerelateerd

Ken uzelve

Ken uzelve

De oude Grieken zeiden het al: ‘Het is belangrijk om jezelf te kennen als je gelukkig en wijs wilt worden’. En vanaf de jaren ’60

Lees meer
Je lijf, je focuspunt

Je lijf, je focuspunt

Focussen is een methode om op een directe en respectvolle manier contact te maken met gevoelens. Het bevordert zelfinzicht en het constructief omgaan met gevoelens.

Lees meer