Over Sentir

Het Franse woord ‘Sentir’ betekent: voelen, ervaren, beleven. Ik heb gekozen destijds voor deze naam voor mijn praktijk omdat bij zowel de therapieën als de trainingen die ik geef de beleving steeds centraal staat. Deze manier van werken past bij me en werkt door op een diep niveau.

Mijn eigen naam is Marion van den Boogaard. Ik werk als psycholoog, therapeut voor individuen, relatietherapeut en senior focustrainer in mijn zelfstandige praktijk: Psychologiepraktijk Sentir. 

Focusing

Midden jaren ‘90 werkte ik als psycholoog bij het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Arnhem en maakte ik via een collega kennis met de methode Focusing (Focussen). Deze benadering van rechtstreeks contact maken met gevoelens van binnen in het lijf raakte me meteen. Ik kreeg iets in handen wat meteen verder bracht dan ‘praten over’ alleen. Het heeft zowel mijn persoonlijke- als mijn professionele leven erg verrijkt. Inmiddels ben ik al jaren gecertificeerd Focustrainer/coördinator verbonden aan The International Focusing Institute en geef ik sinds 2000 een opleidingstraject Focussen voor professionele hulpverleners.

Emotiegerichte therapie

Een tijdlang gaf ik voornamelijk cursussen Focussen, kortdurende psychologische begeleiding en coaching. Toen nam in mijn praktijk de vraag naar intensievere individuele therapie en relatietherapie steeds meer toe. Mijn behoefte om me verder te verdiepen in het therapeutisch werken vanuit emoties en gevoelens werd verder aangewakkerd. Dit bracht me bij Emotional Focused Therapy for individuals (EFTi) en bij Emotionally Focused Therapy for couples (EFTc). 

EFT voor individuen

EFTi sloot perfect aan: ‘Dit is waarom ik ooit ben begonnen met psychologie!’
De therapie biedt technieken om het contact met de beleving te verbeteren en te reguleren, (oude) emotionele kwetsuren te verwerken en een blijvende verandering te ervaren. Als gecertificeerd EFTi-therapeut help ik nu cliënten met uiteenlopende klachten via hun beleving de weg terug te vinden naar vitaliteit en verdere ontwikkeling.

EFT voor paren

Vanaf mijn beginjaren als psycholoog had ik al een affiniteit met het werken met stellen en gaf ik een tijdje relatietrainingen. Het in aanraking komen met EFTc en het volgen van de opleidingen voelde opnieuw als beroepsmatig ‘thuiskomen’. Deze relatietherapie geeft een prachtige, effectieve structuur om vanuit de beleving te werken met paren, zodanig dat de partners zich weer emotioneel veilig en verbonden voelen met elkaar. Hoe vervullend is het als partners elkaar na een moeilijke tijd weer vinden…

Lidmaatschappen

Ik ben lid van:

  • de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten (NVPA)
  • het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  • de stichting Emotionally Focused Therapy (St. EFT)
  • The International Focusing Institute (TIFI)
  • Daarbij ben ik aangesloten bij de geschillenorganisatie SCAG
  • Psychologiepraktijk Sentir is naast een psychologiepraktijk als opleidingsinstituut erkend door het CRKBO en de geleverde diensten zijn dus BTW-vrij.
Psychologiepraktijk- Marion van den Boogaard

Cursusagenda

Het cursustraject ‘Focussen voor professionele hulpverleners’ is geschikt voor beroepskrachten die intensieve persoonlijke begeleiding of therapie geven. (academisch / HBO+ niveau)

Gerelateerd

Ken uzelve

Ken uzelve

De oude Grieken zeiden het al: ‘Het is belangrijk om jezelf te kennen als je gelukkig en wijs wilt worden’. En vanaf de jaren ’60

Lees meer
Je lijf, je focuspunt

Je lijf, je focuspunt

Focussen is een methode om op een directe en respectvolle manier contact te maken met gevoelens. Het bevordert zelfinzicht en het constructief omgaan met gevoelens.

Lees meer